1437720901_zdorovoe-pitanie-cheloveka
Лайфхаки

Маленькі хитрощі для плоского животику

Ранковий американо замість латте, житній хліб замість білого і кориця замість підсолоджувачів – ось лише мала частина тих нескладних компромісів, які допоможуть домогтися фігури твоєї мрії. Розбираємо поради британських лікарів-дієтологів.

На замену: 10 пищевых рокировок для плоского живота

1. Американо замість латте

Кофе.jpg

У латте міститься близько 200-290 калорій. Додаючи в американо зовсім трохи молока, ви стрімко підвищуєте його калорійність, при цьому смак майже не змінюється.

Крім того, молоко може мати негативний вплив на тих, хто страждає метеоризмом, загострюючи цей процес. Бактерії, які живуть в нашій прямій кишці розщеплюють лактозу, що призводить до надмірного газоутворення. Один тільки цей компроміс може допомогти вам раз і назавжди забезпечити собі плоский, підтягнутий живіт.

 2. Гіркий шоколад замість вівсяного печива

Печеньки.gif

Лондонський дієтолог Шона Уілкінсон стверджує, що перехід з вівсяного печива на три квадратика якісного гіркого шоколаду зробить вас помітно стрункішою.

«Замість того, щоб наминати вівсяне печиво, запиваючи його пообіднім чаєм і поглинаючи масу непотрібних калорій, задовольните свої потреби в цукрі трьома квадратиками хорошого гіркого шоколаду з не менше 70% вмістом какао.

Така кількість шоколаду містить порівняно невелику кількість цукру. Крім того, вченими доведено, що гіркий шоколад корисний для здоров’я. Як варіант, ви можете перейти і на простий йогурт без цукру, додаючи в нього чайну ложку какао ».

3. Капуста замість хліба

Капуста.jpg

Замість того, щоб робити сендвіч з хліба, спробуйте помістити ваші улюблені інгредієнти в лист червоної капусти.

За словами іншого дієтолога Лілі Суттер, «такі чашечки з червоної капусти легко брати з собою, крім того, в них повно антиоксидантів. І кожен ваш «бутерброд» буде містити на 200 калорій менше, ніж раніше.

Пшениця містить дуже багато глютену. Крім того, в хлібі чимало полісахаридів – фруктанів. Кишкові бактерії можуть розщеплювати фруктани, що також призводить до газоутворення ».

4. Житній хліб замість пшеничного

Белый и ржаной хлеб.jpg

Якщо не можете відмовитися від хліба? Тоді купуйте житній (і, бажано, бездріжджовий) замість звичного батона.

На відміну від білого хліба він містить менше калорій і довше підтримує відчуття насичення. Крім того, в житніх булочках більше клітковини.

5. Оливкова олія і лимон замість салатного заправлення

Оливковое масло и лимон.jpg

Ще один лайфхак від британських дієтологів – відмовитися від звичних жирних заправок для салатів на користь лимонного соку і оливкового масла: «Сирні або кремові заправки додають страві до 250 калорій, миттєво перетворюючи здорову їжу в шкідливу.

Заправляючи салат столовою ложкою оливкової олії і сприсківая лимонним соком, ви скорочуєте кількість цих калорій, як мінімум наполовину. Таким чином ви виключаєте зі свого раціону шкідливі жири, цукор, сіль, добавки і зайві калорії, які псують вашу фігуру ».

6. Кориця замість цукру і штучних підсолоджувачів

Корица.gif

Якщо ви полюбляєте ласощі, додавайте в десерти корицю. Підсолоджувачі стимулюють наші рецептори точно також, як і звичайний цукор. Це призводить до надлишкового вироблення інсуліну, і цукор в крові підскакує.

Кориця ж допоможе стримати вашу любов до солодощів і прискорить обмін речовин.

7. Овочева суміш замість білого рису

Брокколи.jpg

Якщо ви вже замінили білий хліб на житній, наступний крок на шляху до ідеальної фігури – періодично вибирати гарнір з брокколі або цвітною капустою замість звичайного білого рису.

Варений рис містить 218 калорій на порцію, в той час як кольорова капуста всього 25. Такий компроміс не повинен бути нудним, так що сміливо додайте в овочевий гарнір будь звичні вам спеції.

Всі вуглеводи перетворюються в цукор, що стимулює вироблення гормону інсуліну, який, в свою чергу, сприяє відкладенню жиру. Якщо ви стежите за фігурою, періодично варто переходити на варіант з низьким вмістом вуглеводів. Таким чином, ви різко знизите вироблення інсуліну і отримаєте плоский живіт.

8. Свіжі фрукти замість сухофруктів

Фрукты 1.jpg

Сухофрукти нерідко відносять до здорової їжі, якій варто надавати перевагу шкідливим закускам. Але, за словами дієтологів, набагато корисніше перекушувати свіжими фруктами, якщо це можливо.

«У сухофруктах дуже високий вміст цукру, який накопичився в них за час сушки. Як варіант спробуйте їсти свіжі фрукти.

Ви швидше відчуєте насичення і в результаті з’їсте менше. Кавун, полуниця і грейпфрут на 90% складаються з води і відмінно підходять в якості перекусу ».

9. Кабачок в соусі гуакамоле замість авокадо

Гуакамоле.jpg

Соус гуакамоле має приголомшливий смак авокадо. Додавши в нього кілька варених скибочок кабачка, ви можете відкинути відразу сотню калорій. А 100 калорій в день – це 700 калорій в тиждень. Причому без особливих зусиль.
Крім того, в авокадо міститься особливий вид вуглеводів – поліоли. Кишкові бактерії розщеплюють поліоли, що призводить до газоутворення. Тим, хто постійно страждає метеоризмом, краще уважніше ставитися до вживання поліолів в їжу.

10. Італійська піца замість піци з наповнювачем

Пицца.gif

Так, ви можете їсти піцу і зберігати плоский живіт. В італійській піці менше тіста, а, значить, менше калорій, ніж в інших видах піци. Кожен шматок піци з наповнювачем містить на 50-70 калорій більше.

Але навіть обираючи «дієтичний» варіант, краще не з’їдати все блюдо наодинці. У середньостатистичної піці міститься 1000-1500 калорій, а в піцах побільше цей показник може доходити і до 3000!

 Daily Mail
Поередній пост Наступний пост

Ще більше цікавого