14
Стиль життя

Найдорожчі речі у світі

Ви коли-небудь задавалися питанням – скільки коштує міжнародна космічна станція? Скільки потрібно заплатити за найдорожчий , з коли-небудь зроблениим людиною, годинник?

15. Пиво Antarctic Nail Ale.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 1815 доларів

Це найдорожче пиво в світі, пляшка якого коштує цілих 1815 доларів! Для його виробництва використовується вода антарктичних льодовиків, що означає найчистішу і давню воду в світі. Саме ці два факти визначають таку високу ціну. Смак напою заснований на традиційному рецепті багаторазово нагородженого пива Nail Ale, флагманського продукту пивоварні Australia’s Nail Brewing Company. Всього було вироблено тільки 30 пронумерованих і сертифікованих пляшок Antarctic Nail Ale. Весь дохід від їх продажу був відправлений у фонд «Sea Shepherd», що займається охороною китів.

14. Італійський білий трюфель.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 160 тисяч доларів

Трюфелі – найдорожчі гриби в світі. Найціннішим їх видом вважається італійський білий трюфель. Представлений на знімку екземпляр важить 1,51 кілограма. Він був проданий за 160 тисяч доларів дегустатору з Гонконгу.

13. Шампанське Gout de Diamants.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 1,2 мільйона доларів

Саме так виглядає найдорожче шампанське в світі. Варто, однак, відразу зазначити, що не вміст пляшки, а її дизайн є тут найціннішим. Gout de Diamants замінив свій стандартний, кришталевий логотип емблемою з білого золота. Додатково він отримав 19-ти каратний діамант. Все разом коштує 1,2 мільйона доларів. Є також «бюджетний варіант» – стандартна пляшка Gout de Diamants коштує 250 тисяч доларів.

12. Дерево Бонсай.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 1,3 мільйона доларів

У дерев Бонсай різний вік, розмір, походження і, як бачимо, також і ціна. Найдорожчий екземпляр цього японського дерева був проданий на 11-ій Азіатської Виставці Бонсай і Суйсекі. Суйсекі – це японське мистецтво артистичної експозиції річкового каміння і уламків скель, які своїм виглядом нагадують людей, тварин, комах і об’єкти. Вже на другий день виставки 300-річне дерево досить солідних розмірів знайшло свого покупця.

11. Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 2 мільйони доларів

Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – це найдорожчий в світі коньяк. Як і у випадку з шампанським, на його цінність впливає, перш за все, вартість пляшки. Вироблений з 1776 року напій, перед розливом повинен знаходитися в бочці як мінімум 100 років. Сама пляшка – це справжній витвір мистецтва. Вона складається з 24-каратного золота і платини найвищої проби. Додаткова прикраса складає 6 тисяч сертифікованих діамантів.

10. Найдорожча порода собак.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 2 мільйони доларів

Звичайно ж – собака це не річ і не предмет, але в цьому рейтингу вона не може не виникати. Порода тибетських мастифів може собою пишатися. Офіційно – це найдорожча порода собак у світі. Рекорд побитий в Китаї, в провінції Zhejiang, коли анонімний любитель собак придбав цуценя тибетського мастифа за 2 мільйони доларів.

9. A. Lange & Sohne Grand Complication.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 2,5 мільйона доларів

Це найдорожчий годинник, який коли-небудь був виставлений на продаж. Всього, протягом шести років, було зроблено тільки 6 примірників, по 2,5 мільйона доларів кожен. Щорічно, на ринку будуть з’являтися лише один такий годинник, зроблений одним певним майстром. Годинник виготовлений із золота і срібла найвищої якості. Ремінець виконаний з крокодилячої шкіри.

8. Rhein II.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 4,3 мільйона доларів

На рахунку аукціонного дому Christie’s є багато цікавих рекордів, але жоден з них не викликав стільки суперечок, як аукціон фотографії Rhein II – знімка 1999 року німецького фотографа Andreas Gursky. Цю фотороботу придбав анонімний колекціонер за 4,3 мільйона доларів. Це абсолютний рекорд. Вирогідно, ми ніколи так і не дізнаємося, чому за такий монотонний знімок хтось заплатив таку велику суму. Сам автор вважає його своєю найвдалішою роботою, яка, за його словами, алегорично описує сенс життя.

7. Lamborghini Veneno.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 4,6 мільйона доларів

Veneno – це супер-автомобіль марки Ламборджині, представлений під час виставки в Женеві в 2013 році. Всього виготовлено три екземпляри цієї машини, кожен з яких був проданий за 4,6 мільйона доларів.

6. Шабля Наполеона.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 6,4 млн доларів

Інкрустована білим золотом шабля була використана востаннє в битві під Морено більше 200 років тому. Французький аукціонний дім Osenat, ще перед початком аукціону запевняв, що зброя відразу після бою була подарована на весіллі брата Наполеона, а потім передавалося з покоління в покоління. Шабля була продана за 6,4 мільйона доларів анонімному колекціонерові.

5. Лестерський кодекс

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 30,8 мільйонів доларів

Codex Leicester – це збірка записів Леонардо да Вінчі 16-го століття. Є одним з дев’яти кодексів, створених великим ученим і містить його ілюстрації та ескізи, пов’язані з мистецтвом і наукою. У 1994 році манускрипт був проданий на аукціоні Біллу Гейтсу за 30,8 мільйонів доларів, ставши таким чином, найдорожчою книгою в історії.

4. Stradivarius 1719 MacDonald.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 45 мільйонів доларів

Найдорожча скрипка в світі? Звичайно ж – вона може бути тільки інструментом виробництва великого майстра Страдіварі. Рекордна ціна в 45 мільйонів доларів визначена аукціонним будинком Sotheby’s для скрипки 1719 MacDonald.

3. Airbus 318 Elite Private Jet.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 60 мільйонів доларів

Небагато людей в світі можуть придбати собі особистий літак. Навіть серед багатіїв лише кожен п’ятий може дозволити собі подібну розкіш. Нічого дивного, адже найсучасніший, що потопає в розкоші і, за сумісництвом, найдорожчий літак у світі, коштує близько 60 мільйонів доларів. Airbus A318 Elite може вмістити 18 пасажирів і обладнаний окремим офісом, їдальнею, спальнею і душовою. A318 пропонує також просторе багажне відділення.

2. Tianhe-2.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 400 мільйонів доларів

Tianhe-2 – це китайський суперкомп’ютер, створений за участю 1300 вчених і програмістів. «Чумацький шлях 2» – так можна перевести його назву, призначений для симуляції та аналізу в урядових оборонних системах. Суперкомп’ютер працює під управлінням операційної системи Kylin, спеціально створеної китайською армією.

1. Міжнародна космічна станція.

15 самых дорогих вещей на свете

Вартість: 150 мільярдів доларів

Це, без сумніву, найдорожча річ з коли-небудь створених людиною. Міжнародна космічна станція – це також найбільше підприємство в історії освоєння космосу. Її перший модуль «Зоря», вироблений в Росії за американські кошти, був запущений на орбіту в 1998 році. Зараз подібних модулів вже 15 (всього повинно бути 16). МКС літає над нашими головами на висоті близько 350 кілометрів.

Поередній пост Наступний пост

Ще більше цікавого