130088
Суспільство

Прем’єр-міністр Канади: позитивно вразив своїм відношенням до України.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада засуджує злочини Голодомору і виражає підтримку сучасної України на її шляху до процвітання, повідомляє Укрінформ.

“Канада разом з народом України рішуче засуджує злочини, вчинені під час Голодомору, і підтримує прагнення зберегти пам’ять про всіх жертв. Ми також залишаємося прихильниками підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, а також намагаэмося допомогти втілити українським урядом важливих кроків, покликаних підвищити безпеку, процвітання і економічну незалежність людей “, – сказав Трюдо.

Він підкреслив, що Голодомор був навмисно спланований тиранічним режимом Йосипа Сталіна, щоб скорити українців.

“Цей акт геноциду мав на меті зламати ідентичність і волю українського народу. Він не досяг цієї мети. Не дивлячись на жорстокість Голодомору, українці зберегли прагнення і після десятиліть радянської влади здобули Україні незалежність”, – підкреслив Трюдо.

Прем’єр-міністр Канади також назвав Голодомор “однією з найтемніших глав історії людства”.

“Я закликаю всіх канадців згадати сьогодні тих жертв Голодомору і задуматися над вагомістю внеску, який нащадки українців внесли в становлення Канади. Їх стійкість і рішучість допомогли побудувати різноманітне канадське суспільство, яким ми пишаємося”, – підсумував Трюдо.

Канада стала другою державою світу після України, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще в 2008 році.

За даними дослідників, демографічні наслідки Голодомору відчутні й донині: якби не було голоду в 1932-1933 роках, чисельність населення в Україні зараз була б більше на 4 млн осіб.

Поередній пост Наступний пост

Ще більше цікавого