Як картопля, яку збирали діти з Рівненської області для воїнів АТО, опинилася у елітному київському ресторані?

Події

Картопля, яку зібрали діти та вчителі школи, що у селі Посягва на Гощанщині,  для бійців АТО, потрапила до столичного ресторану. Працівники закладу знайшли записку у якій діти дякують бійцям за мир та спокій. Світлину листа та допис до нього у Фейсбуці опублікував Andriy Ryshtun: 

“Сьогодні в ресторан привезли мішок картоплі. В меню такої страви немає, але для персоналу готується. Відкривши і висипавши його, всередині знаходим скручений в трубочку папірець, перемотаний синьою та жовтою стрічками. Папірець поклали в пакетик, так, щоб не пошкодився. Розгортаєм його і та-дааааааам… записка воїнам на сході. Мішок той збирали діти з вчителями у школі на Рівненщині, але хтось вирішив що замість доставити його до місця призначення вигідніше для себе буде продати той мішок. Так і живем.
Історія матиме продовження, обіцяю. Треба ж знайти «підприємця».
Розповсюдження допису вітається, допомога в пошуках також зайвою не буде.”

Нині Фейсбук рясніє негативними реакціями та обуренням.

У листопаді на Гощанщині зібрали понад 20 тонн продуктів харчування, які призначалися бійцям.
Це майже 10 тонн картоплі, 2,5 тонни капусти, 3,5 тонни – моркви, 2,3 – столового буряка, понад 400 кг цибулі та майже 50 кг часнику, 435 л сала соленого, понад 80 л смальцю та олії, понад 1 тонна різноманітних круп та 300 кг макаронів тощо. Про це пишуть “Новини по-рівненськи”

До збору необхідних харчів долучилися жителі усіх сільських рад та переважної більшості установ та організацій, що функціонують на території району.

Відповідальним за збір продуктів був заступник голови Гощанської РДА Тарас Гоменюк.

Як розповідає посадовець, того разу у зону АТО відвезли фуру з продуктами. Продуктів було настільки багато, що у автівку вони всі не помістились. Тоді ж посадовцями та волонтерами було прийнято рішення переробити продукти у  сухі пайки, що найбільш зручні у бойових умовах

“Для того щоб устигнули до Миколая переробити продукти ми звернулись до підприємця, який займається виготовленням сухих супів. Оскільки готової продукції у нього було у надлишку ми просто їх обміняли у відповідному перерахунку, він до речі фасування зробив безкоштовно бо знав кому вони призначені“, – розповідає Тарас Гоменюк.

Нині більшість наборів відвезена в 80-ту бригаду ВДВ і 10-ту гірськоштурмову бригаду бойовим підрозділам.

“А свіжі овочі підприємець очевидно продавав не сушеними, так як його склади були забиті“, – припускає посадовець, та додає, з ними він має право робити усе що хоче, адже він на заміну дав свою продукцію.

До слова Тарас Гоменюк волонтер з 2014-го року, у 2015 служив у ДУК ПС, нині працюючи в Гощанській адміністрації і далі займаємось волонтерською діяльністю.

Цю інформацію на своїй мторінці підтвердив і автор першого посту Андрій Риштун:

“UPD
(Інформацію оновлено)

Отже, інфомація дана Тарасом Гоменюком підтвердилась.

Ось як все було: http://tomat.rv.ua/yak-kartoplya-zibrana-dit-my-dlya-bijts…/

Дякую спільноті Фейсбуку, якби не рознесли по мережі таким резонансом- волонтери б не вийшли на мене і не пояснили ситуацію.

А тепер чудова новина: компанія та власники бізнесу швидко відгукнулись з ініціативою підтримати дітей та школу, які зібрали картоплю для воїнів АТО. На Різдвяні свята за рахунок компанії буде організована поїздка дітей на Головну ялинку країни та обід у нашому ресторані. Сьогодні вже закуплена 1 тонна овочів та фруктів, яка буде передана в АТО ще до нового року разом з тією картоплею, що потрапила до нас. Відправляємо через перевірені джерела напряму.”

джерело

Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *