Ми пішли воювати, щоб жити, а не помирати.. Друг Запал та Друг Зеля.. 25 та 27 років.. Воїни-добровольці, яких вчора забрала війна..

АТО Події Україна

Країна має знати своїх Героїв!

Плине кача, плачуть люди – загинули захисники України, ДОБРОВОЛЬЦІ! Ті, що йшли на війну не за зарплатою, не за медалями, а ті, кому достатньо було статусу “нас там нема” – такі правила співіснування на російсько-українській війні.

Друг Запал та Друг Зеля, Українська Добровольча Армія, ОТГ “Волинь”.
Загинули 10 грудня 2017 року у с.Мар’їнка.

Друг Зеля, Зельманович Віктор Ігорович, 03.10.1992 р.н. Родом з с.Доманівка, Миколаївської області.

Друг Запал, Зубченко Олександр Миколайович, 04.06.1990 р.н. Родом з М.Миргород Полтавської області

Кожен доброволець десяти вартий – часто чуємо цю фразу серед вояків, «на тій стороні» вбивство добровольця нагороджується! Їх найбільше бояться вороги, найбільше поважають наші військові і найбільше ігнорує наша влада. І найбільша людська любов завжди буде до страшенних відчайдухів – добровольців, які втримали небо в 14 і досі, та стали Воїнами!

Шкода, що ви незнаєте їх і тепер уже не зможете знати ЇХ.
Вони були та загинули добровольцями!
ТРИЧІ СЛАВА! Спочивайте з миром!

Прощання та поховання: Увага!

Загальне коротке прощання відбудеться 12 грудня 2017 року о 15:00 у м.Дніпро, безпосередньо під СМІ (морг) л.Мечникова, опісля чого тіла вирушать далі для поховання у рідні міста та селища.

Всіх, кому небайдужа пам’ять про наших Героїв, прошу бути присутнім на прощанні.

Прощання з другом Запалом, Олександром, буде проходити у м.Миргород, Полтавської області, у середу 13го грудня 2017 року, о 12:00 за адресою: Сорочинська 160б (будинок батьків). Опісля прощання одразу буде відбуватись прощальна процесія та поховання.
(Супроводжуватимуть загиблого в останню дорогу Госпітальєри друг Кум та друг Тимоха, тел.+380 (95) 130 66 93 )

Прощання з другом Зєльою, Віктором, буде проходити у с.Доманівка, Доманівського району, Миколаївської області, у середу 13го грудня 2017 року, о 12:00. (Саме прощання відбудеться або місцевому будинку культури, або у будинку батьків, зараз в процесі вирішення). Опісля прощання одразу буде відбуватись прощальна процесія та поховання. (Супроводжуватимуть загиблого в останню дорогу Госпітальєри друг Юрец та подруга Валя Тьоща, тел.+38 (050) 698 24 93 )

Побратими, посестри та просто небайдужі!
Якщо ви хочете допомогти сім’ї Героя, ви можете передати грошову допомогу на дані картки:

5168 7573 2376 4029 Ратушняк Галина (бабуся друга Запала)

4149 5160 1184 0666 (аваль)
Зельманович Ігор

По організації самого поховання:
Безпосередньо по усіх додаткових питаннях можна звертатись напряму до мене +38096 127 31 25 (Яна Зінкевич, начмед Уда та командир батальйону Госпітальєри).
З оформленням документів наразі проблем немає. Завтра до обіду завершуються всі процеси та хлопці вирушають для останньої ночі вдома та з сім’єю.
По подальшому оформленню загиблого повністю підключилась Ганна Демиденко (відділ соціальної допомоги та підтримки Дук – Уда), тому по цьому також все гаразд.

П.С
По фінансуванню самого процесу: обидва катафалки надаю я від структури Госпітальєри Уда, заправку на авто частково надаватимуть громадські діячі та побратими кожного з хлопців, по основних атрибутах (труна, хрест, церковний набір, одяг, вишиванка, квіти, прапори і т.д), все що можу надаю від бату, частина покривається від “Волині” УДА Романем Ковалем, частина від центр.керівництва УДА.
Частину витрат ще буде необхідно покрити, тому хто зможе допомогти:

4149 6258 1082 5933 Зінкевич Яна (офіційна картка батальйону). Весь надлишок, який не буде витрачений на безпосередні атрибути поховання та дорогу, порівну буде поділений між сім’ями та переданий їм напряму після поховання. (Чеки додам опісля поховання в даний пост).

Якщо ви будете мати бажання напряму зв’язатись з сім’ями та чимось допомогти, пишіть будь ласка у приват або коментарі до даного посту. Я напишу вам усі деталі стосовно контактів із сім’ями (прохання перших декілька днів не чіпати).

Яна Зінкевич
Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *