3d_1750-1280x720
Харчування

Чисті судини після 2 місяців вживання цих продуктів

Для гарного самопочуття мало лише правильно харчуватися і займатися спортом. Періодично всі органи і системи потребують очищення від шлаків і токсинів, що накопичилися впродовж життя. Це ж стосується і судин. Адже на їх стінках накопичуються холестеринові відкладення, які надалі можуть привести до підвищення тиску, головного болю і до атеросклерозу.
Наш експерт, фітотерапевт Олена Світко рекомендує зайнятися очищенням судин в кінці літа-початку вересня, адже саме в цей час є величезний вибір фруктів і овочів, що містять необхідні для здоров’я судин вітамін А, С і біофлавоноїди.

ateroskleroz_aorty

Натщесерце – смузі з ківі.

Протягом двох тижнів натщесерце пийте смузі з ківі – завдяки своєму вітамінним складом він перешкоджає утворенню тромбів і покращує просвіт судин. Ретельно вимийте великий ківі і перемеліть в блендері разом зі столовою ложкою несолодкого йогурту чи сметани. Присутність жирного кисломолочного продукту обов’язково – він покращує засвоєння ягоди організмом.

Після їжі – чорничне варення.

Через годину після їжі, краще – в обід, випийте чашку зеленого або м’ятного чаю без цукру, закусивши його столовою ложкою чернично-медового варення. Подрібніть в блендері 5 склянок чорниці, додайте 5 столових ложок меду і 20 подрібнених в порошок таблеток гінкго білоба (або 20 г перетертих сушених листків рослини). Таке варення містить багато флавоноїдів і фітонцидів, які очищають і зміцнюють стінки судин. Приймати мікс потрібно щодня протягом 2 місяців. Зберігати – в холодильнику.

Увечері – чай з таволги.

Розріджує кров і сприяє очищенню судин трава таволга. Перед сном (через 3-4 години після вечері) приготуйте чай: 1 столову ложку сушеної трави залийте склянкою окропу і залиште на три хвилини. Замість цукру підсолодіть напій медом буркуну (донник) (саме він є найбільш корисним для серцево-судинної системи). Пити чай з таволги потрібно протягом двох тижнів.

смузи 3

Тричі в день – часникова настоянка.

Щодня тричі на день після їжі протягом 6 тижнів пийте по 100 г часниково-лимонної настойки. Пропустіть через м’ясорубку чотири очищені головки часнику і чотири лимона. Перекладіть мікс в трилітрову банку, залийте до країв теплою кип’яченою водою і залиште настоятися при кімнатній температурі на три дні, помішуючи коктейль двічі в день. Потім процідіть настоянку і відправте в холодильник.

Поередній пост Наступний пост

Ще більше цікавого