“Це найкращий спосіб зрозуміти країну, в якій я маю честь працювати!” – Посол Британії в Україні розповіла чому вчить українську мову

Блоги Події Світ Україна

Посол Британії Джудіт Гоф, яка розмовляє українською, написала, чому вона вивчає мову. Про це повідомили на своїй сторінці у Фейсбук British Embassy, Kyiv.

“Коли я починала вивчати українську мову, мені сказали, що українська є однією з наймелодійніших мов світу. І це правда!

Українська мова – це сьома іноземна мова, яку я вивчаю, і мені здається, що ця мова дуже мелодійна, логічна та цікава. І зввичайно мені дуже корисно знати її на посаді посла в Києві.

Володіти українською мовою – це найкращий спосіб зрозуміти країну, в якій я маю честь працювати і можливість познайомитися з українцями. Для мене говорити українською мовою – це також символ поваги до країни, в якій зараз відновлюється і боряться за свій суверенітет та ідентичність.

На жаль, я не розмовляю українською настільки вільно, як мені хотілося б. До того як я приїхала до України, я вивчала українську протягом двох місяців. Зараз я маю урок раз на тиждень – хочу більше, але маю мало часу. Тим не менше, я намагаюся використовувати усі можливості говорити, слухати і читати українською мовою.

Я навіть твітаю українською!

джерело

Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *