За кілька днів до Різдва на вінницькому ярмарку з’явився безпритульний, який продавав пиріжки з побажаннями.. Ніхто, крім продавця кави, не звертав на нього уваги. А на Різво біля башти припаркувалася крута беха…

Події

Різдвяне диво: як безхатченко повернувся до вінницького кавовара на іномарці та з подарунками

Не важливо, малі ми чи дорослі, але всі віримо у дива. Особливо напередодні свят. І кожна наша добра справа обов’язково має повернутись сторицею. Справжнє різдвяне диво трапилось біля вінницької Вежі із кавовим майстром Олександром Мельничуком. Кілька днів тому до нього підійшов безхатченко, який ходив із тацею та продавав пиріжки з побажаннями.

-Незнайомець на вигляд був дуже бідовий. Не вказував точної вартості виробу, просто казав: “А може за 10 гривень візьмете”. Так як я не люблю солодке, від пиріжечка відмовився. Натомість запропонував чоловіку каву. Мої друзі добре знають, що коли підходять до мене, то завжди пригощаю їх безкоштовно. Якщо їхня добра воля – віддають кошти на потреби воїнам АТО. Так сталось і цього разу. Пригостив незнайомця кавою із часником за давнім абхазьким рецептом. Напій екслюзивний, такого ви більше ніде не спробуєте, -жартує пан Олександр. – Незнайомець випив каву, подякував і пішов собі….

Повернувся 25 грудня — на католицьке Різдво. До Вежі під’їхала розкішна іномарка БМВ, а звідти вийшов вже не безхатченко, а красивий та солідний чоловік у дорогому одязі. Із пакунками він йшов до єдиного на ринку продавця, який пригостив його кавою від щирого серця. 

– Підійшов до мене, обличчя я відразу впізнав. Звати Андрій. У нього в Львові мережа ресторанів, кав’ярень та рапанова фабрика. Чоловік сказав, що, так як я йому зробив приємність, він також має сюрприз. Подарував набір якісних джезв для приготування кави по-східному та великий набір кави, яку я собі дозволити не можу. Вартує вона за кілограм 100 грн., аж 8 кілограмів. З’ясувалось, що це один із телеканалів знімав реаліті-шоу, перевіряли вінничан на їхні прояви доброти. У мене працівники телеканалу запитали, чому я так вчинив. Мабуть, відповів я, привчили так із дитинства. Маю багато друзів, це була одна із причин сварок із колишньою дружиною. Бо що не вихідні- біг їм на допомогу. Але коли в мене мама злягла із інсультом, першими на допомогу прийшли друзі. 

За професією Олександр Мельничук — вчитель фізики. Працює у Вінницькому міському палаці мистецтв енергетиком. У вільний час готує каву.

-Першу чашку зварив у 1988 році випадково. Мене попросили побути замість бармена. І я дві години стояв та варив її для людей. Після того рік служив і не міг готувати. А як тільки повернувся додому, купив джезву і відтоді готую каву з часником, кардамоном, апельчином , бадьяном та іншими цікавими прибанбасами на живому вогні. Вирученими коштами допомагаю бійцям. Для тих, хто має УБД – напій безкоштовно. А взагалі я щаслива людина, бо займаюсь улюбленою справою і готую для людей смачну каву, у яку вкладаю душу.

джерело

Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *